Util Deco

Util Deco este un Charity Cash & Carry care oferă peste 20.000 produse, alături de servicii de arhivare şi depozitare, producţie de echipamente de protecţie, tipar şi turism corporate. Achiziţiile de la noi se pot deconta integral de companiile care doresc să redirecţioneze taxa lunară datorată către bugetul de stat pentru neincadrarea persoanelor cu handicap.

Util Deco este una din cele mai mari întreprinderi sociale de inserţie din România, organizată sub formă de unitate protejată, înfiinţată în 2008 de către Fundaţia Alături de Voi România şi promovată pe site-ul Comisiei Europene că model de bună practică.

Util Deco nu oferă doar un loc de muncă, ci un întreg pachet de servicii sociale ce include consiliere, training, orientare profesională şi asistenţă la angajare, inclusiv pe piaţă liberă a muncii pentru persoane cu dizabilităţi sau din grup vulnerabil.

Util Deco investește 100% din profitul obținut în:

  • 36 locuri de muncă în atelierele Util Deco pentru persoane cu dizabilități
  • 300 persoane formate profesional în mod continuu
  • 500 persoane consiliate și orientate profesional
  • 1,000 persoane ce beneficiază de servicii sociale și de prevenire

Producţia proprie include:

  • echipamente de protecţie personalizabile;
  • produse de tipografie & legătorie;
  • produse promoţionale & pictura manuală;
  • servicii de arhivare & depozitare documente.

Totodată, suntem singura unitate protejată din România acreditată inclusiv ca agenţie de turism.

În cei 14 ani de activitate Fundaţia ADV a implementat peste 70 de proiecte europene şi a atras în comunitate peste 17 milioane de euro. Astfel, Fundatia ADV Romania este un investitor activ în comunitate. În cifre, investiția organizației pentru anul 2015 se traduce prin 132 de locuri de muncă create, din care 51 pentru persoane din grup vulnerabil, 42 de persoane fiind cu dizabilitate, cât și 30 de voluntari activi.

Ce spun partenerii despre organizație?

Am rămas impresionată de evoluția Util Deco de la stadiul de idee, acum câțiva ani, la cel de unitate protejată cu adevărat eficientă fiind, în același timp, un model pentru maniera în care implică beneficiarii – persoane din grupuri vulnerabile, în activități diverse, punându-le în valoare talentul și dedicația. Prin cunoașterea nevoilor reale ale beneficiarilor, dar și prin certe abilități de management și multă dăruire, se nasc și dăinuie proiecte extraordinare nu numai în Capitală, ci și în alte locuri din țară.”

Violeta Alexandru

Ministrul, Consultare Publică și Dialog Civic

“A fost o vizită foarte informativă care m-a impresionat profund. Apreciez eforturile de a îmbunătăţi serviciile sociale şi de a influenţa şi schimba modul în care privim serviciile sociale şi întreprinderiile sociale. Mi-ar face plăcere să revin pentru că am descoperit aici o gândire de ansamblu şi un sistem concret de a oferi servicii îmbunătăţite, inclusiv celor din mediul rural.”

Tove Bruvik Westberg

Ambasador, Regatul Norvegiei în România

“Apreciez activitatea desfăşurată în cadrul unităţii protejate Util Deco cu şi pentru persoanele cu dizabilităţi şi consider că ingredientul reuşitei este dat de dăruirea cu care aceştia muncesc. Este unul din modelele de bună practică ce poate fi multiplicat cu succes, sprijinind astfel integrarea socială şi profesională a persoanelor cu dizabilităţi şi implicit creşterea calităţii vieţii acestora.”

Mihaela Ungureanu

Secretar de Stat, Președinte al Autorităţii Naţionale pentru Persoanele cu Dizabilităţi