Fundația Ajutați Copiii România

Fundația Ajutați Copiii România oferă clienților săi servicii de spălătorie de haine, servicii de curățenie și ecologizare a spațiilor verzi, la prețuri accesibile și promovând impactul social pe care aceștia îl creează, cumpărând serviciile întreprinderii sociale.

Afacerea socială s-a dezvoltat din necesitatea de a proteja și susține persoanele vulnerabile discriminate și excluse de pe piața muncii. Dezvoltarea serviciilor se bazează pe identificarea unor mijloace de adaptare la muncă a persoanelor cu handicap. În același timp, oferta afacerii sociale vine în întâmpinarea nevoilor și cerințelor organizațiilor.

Fundația Ajutați Copiii România, prin întreprinderea socială Albă ca Zăpada, transformă beneficiari asistați în persoane active în societate și eficiente pe piața muncii. 

Oferă servicii de spălătorie articole textile, servicii de curățenie și servicii de ecologizare a spațiilor verzi. Apelând la serviciile Întreprinderii sociale ”Albă ca Zăpada”, fiecare client susține în mod direct integrarea în muncă și societate a persoanelor cu forme ușoare de handicap și/sau în dificultate. Prin faptul că angajații întreprinderii sociale au un loc de muncă și primesc un salariu, aceștia pot să ia decizii singuri, să ducă un trai independent și să fie membri activi în societate.

Ce spun partenerii despre organizație?

“Fundația Ajutați Copiii România a venit la noi cu o cerere de colaborare în 2008. I-am ales pentru că aveam nevoie de forță de muncă. Fetele care lucrează la noi se ocupă de detalii la lucrările de grădinărit, iar ajutorul lor este binevenit. Colaborăm din 2008 până în prezent și vom merge împreună în continuare, cât se poate de mult. Suntem foarte mulțumiți de lucrări, iar faptul că au un șef care le supraveghează e un lucru bun. Eu stabilesc lucrările de efecuat, le comunic șefului de echipă, iar acesta le supraveghează. Faptul că tinerele sunt văzute aproape în fiecare zi de către cadre universitare și apreciate pentru munca lor ne face să credem că am făcut o alegere bună.”

A.B.

Inginer Horticultor, Universitate