Eco Herbal

Eco Herbal este o întreprindere socială ce are ca obiect de activitate producția, colectarea și procesarea plantelor medicinale și aromatice. Eco Herbal produce materie primă din plante medicinale și aromatice care sunt vândute către marii procesatori din industria farmaceutică, alimentară și cosmetică.

Obiectivele principale ale organizației constau în generarea de surse de venit pentru localnicii din mediul rural, producţie agricolă fără îngrăşăminte şi pesticide chimice şi protejarea mediului prin recoltarea responsabilă a florei spontane. Prin producţia plantelor medicinale pe terenuri sociale, ori prin colectarea de plante din flora spontană se generează surse de venit pentru grupurile de rromi şi persoanele care nu deţin terenuri în proprietate.

Pentru îndeplinirea în bune condiții a lucrărilor agricole și pentru sporirea productivității, Eco Herbal sprijină gospodăriile producătoare prin furnizarea în mod gratuit a serviciilor de consultanţă în cultivarea și recoltarea plantelor medicinale și aromatice specifice soiurilor produse, a materialului semincer pentru înființarea primelor culturi și monitorizarea permanentă a culturilor.
Fiecare produs vândut generează venituri directe pentru meșteșugarii ce îl produc.

Eco Herbal este o afacere socială creată cu suflet, care îşi propune să exercite impact social la scară largă pentru o perioadă nelimitată de timp, să răspundă nevoilor comunităţii rurale, să genereze surse de venit şi educaţie privind agricultura organică şi în acelaşi timp să contribuie la conservarea şi regenerarea resurselor naturale.

Organizația achiziționează recolta verde obţinută de producători sau colectori şi introduc materia verde într-un proces de prelucrare primară prin uscare/deshidratare, tăiere și selectare dimensională. Materia astfel obținută reprezintă produsul de vânzare vrac către persoane juridice care activează în industria farmaceutică, alimentară şi cosmetică cu scopul obținerii de produse finite (ceaiuri, condimente, mixuri vegetale, creme, unguente, medicamente, suplimente alimentare, extracte, tincturi, uleiuri volatile, etc.).

Ce spun partenerii despre organizație?

“Eco Herbal este furnizorul nostru de incredere pentru plante medicinale procesate. Marfa vanduta este atent selectionata si procesata in conformitate cu cerintele noastre. Livrarea este intotdeauna realizata conform termenelor discutate.”

Dana Bobit -

ing., Dacia Plant, Romania

“We appreciate Eco Herbal’s team for their professionalism and honesty. They work very hard in order to satisfy each client’s need. They are our supplier since 2014 and we exert our collaboration to a higher level, so that, in present we are working as partners.”

Miroslaw Angielczyk

Owner, Dary Natury, Poland