Brutăria MamaPan

Brutăria MamaPan produce pâine cu maia și produse de patiserie artizanală sănătoase și delicioase. MamaPan este o afacere de economie socială, angajatele fiind mame singure, aflate în situații dificile de viață.

Mamapan lucrează adaptat cu clienții de business, oferind sesiuni de degustare și vânzare pentru angajați la sediul companiilor, pauze de cafea pentru evenimente, pachete-cadou pentru angajați sau parteneri, dar și susținerea unor inițiative de CSR, precum programul Pâinea este dar, un program de donații către femei, copii și familii aflate în dificultate, pe care companiile responsabile social le pot sprijini.

Situația familială, dificultățile socio-economice, lipsa serviciilor de îngrijire a copiilor, atitudinile discriminatorii și inegalitatea de gen conduc la dificultatea găsirii și păstrării unui loc de muncă, aducând aceste familii în situații de marginalizare și excluziune. Brutăria MamaPan a fost înființată cu scopul creării de locuri de muncă pentru aceste femei, care își cresc singure copiii și care se află în situații dificile de viață.

MamaPan oferă pâine cu maia făcută cu ingrediente bune pentru tine, fără aditivi, conservanți sau amelioratori. Nu utilizăm deloc drojdie industrială, ci doar maia naturală și avem diverse sortimente de pâine: integrală, susan negru, intermediară cu semințe de floarea-soarelui, din secară cu chimen, albă, albă cu negrilică, cu ceapă sau usturoi, precum și pâine din făinuri fără gluten și lipii.

De la noi iei și produse de patiserie delicioase, pentru toate gusturile. Avem plăcintă cu mere ionatane sau cu varză murată, cornulețe cu nucă sau cu magiun de Topoloveni, cozonac, biscuiți cu merișor, fursecuri cu nucă despre care ni se spune adesea că dau dependență, sărățele și biscuiți cu semințe. Trei dintre produsele noastre de patiserie nu conțin deloc zahăr.

Ce spun partenerii despre organizație?

”În cadrul L’Oréal, ne-am asumat o misiune curajoasă: să împărtăşim frumusețea cu toată lumea, prin intermediul programului internațional Sharing Beauty With All. Ceea ce presupune inclusiv să contribuim la îmbunătățirea calității vieții în comunitățile în care activăm. Colaborarea cu MamaPan se încadrează perfect în această direcție: pe de o parte, prin achiziționarea produselor MamaPan contribuim la o viață mai bună pentru femeile din familii defavorizate care lucrează în unitatea de producție, iar pe de altă parte oferim colegilor noștri posibilitatea de a consuma produse sănătoase, 100% naturale. Este un proiect excepțional și ne face plăcere să putem fi și noi parte din el.”

Magdalena CRING

Director Resurse Umane, L’Oreal Romania

”Am colaborat cu MamaPan pentru primul eveniment HR Club al toamnei și cu siguranță nu ne oprim aici. Cel mai mult ne-a placut grija – de la grija pentru calitate care se simte ‘la gust’, la grija cu care ne-au fost livrate produsele, la grija cu care am fost consiliați în alegerea ‘meniului’ și până la grija cu care ne povestesc despre proiect și impactul acestuia în viața tuturor celor implicați. Ne bucurăm să fim o mică parte din această poveste faină.”

Alexandra MOLDOVEANU

Project Manager, HR Management Club

”Brutăria socială Mama Pan, deschisă de Centrul Parteneriat pentru Egalitate, asigură locuri de muncă mamelor care își cresc singure copiii sau mamelor cu mai mult de doi copii, care se confruntă cu diverse situații de vulnerabilitate și care au avut greutăți în găsirea unui loc de muncă.
Personal, mi-am propus să susțin acest proiect, cu toate forțele! O poti face și tu, cumpărând produsele lor. Fac pâine cu maia și pâine fără gluten, biscuiți delicioși și plăcinte dintre cele mai savuroase.”

Larisa PETRINI

Health Coach și ambasador Jamie Oliver, pentru Food Revolution