Atelierul de pânză

Atelierul de pânză produce sacoșe din bumbac 100%, care pot fi imprimate și personalizate ca materiale promoţionale către companii. Acestea sunt lucrate într-un atelier social în care minim 30% din angajaţi sunt persoane cu dizabilităţi, respectând principiile dezvoltării durabile.

Atelierul de pânză oferă o alternativă la pungile de plastic, un mare agent poluator, preocupându-se şi de crearea de locuri de muncă pentru persoane cu dizabilităţi. Afacerea socială încurajează economia locală, achiziţionând doar de la furnizori locali şi producând sustenabil (fără generare de deşeuri), oferind în acelaşi timp locuri de muncă persoanelor defavorizate.

Rezultatele afacerii sociale includ:

  • peste 140,000 de sacoşe produse în cei 7 ani de activitate adică peste 21 mil de pungi de plastic pe care le-au substituit
  • 32 de locuri de muncă create din care 18 pentru persoane cu dizabilităţi sau cu probleme sociale (în decursul celor 7 ani, conform rapoartelor REVISAL)

Atelierul de pânză produce sacoșe și alte articole, create inclusiv din deșeuri textile recuperate de la producători mai mari. Principalele avantaje faţă de produsele din import sau alte produse similare sunt flexibilitatea şi adaptabilitatea modelelor oferite, termenele scurte de execuţie, comunicarea excelentă cu clienţii si standardele ridicate de calitate la care lucrează.

”Clienţii Atelierului de pânză sunt mulțumiţi de promptitudinea cu care le răspundem şi de faptul că ne respectăm întotdeauna promisiunile făcute: nicio comandă refuzată sau refăcută până acum, termene de predare respectate 100% și parteneriate constante, în derulare încă de la lansare ca unitate protejată (Catena, Carrefour, Garanti Bank, Raiffeisen).”

Ce spun partenerii despre organizație?

„Echipa Atelierului de Pânză este formată din oameni entuziaști, dornici să realizeze lucruri cu impact pozitiv pentru cei care au nevoie de ajutor și pentru întreaga comunitate. Sunt creativi, inovatori și de încredere. Le mulțumim pentru toate proiectele pe care le-am făcut împreuna și le dorim mult succes pe mai departe.”

Virginia Oțel

Communication Leader, Garanti Bank

Atelierul de pânză este pata de culoare în evenimentele HR Club – ne binedispun de fiecare dată cu produse faine și creative care, sincer, pe noi, organizatorii, ne fac să ne dorim să le pastram pentru noi pe toate, să nu le mai dăm participanților.

Alexandra Moldoveanu

Project Manager, HR Management Club