Asociația Phoenix Speranța

Asociația Phoenix Speranța oferă produse precum: cadouri corporate (săpun natural, lumânări, obiecte din lemn pictate), echipamente de protecție și alte accesorii textile, mobilier, venind totodată în sprijinul persoanelor cu dizabilități. Companiile vor putea achiziționa obiecte/ servicii de calitate, făcând economii la bugetul companiei și realizând totodată un act de responsabilitate socială.

Excluziunea socială este un fenomen perfid care se insinuează pe nesimțite, ca rezultat al scăderii interesului pentru educație, creșterii interesului pentru activități infracționale, dar și pe fondul lipsurilor din economie. Asociația a ales să lucreze pe refacerea relației acestor persoane cu societatea, prin stimularea participării individuale în raport cu capacitatea.

Asociația Phoenix Speranța este câștigătoare a titlului„ Angajatorii abilității” în anul 2012, în cadrul Galei persoanelor cu dizabilități. Colaborarea cu Asociația Phoenix Speranța este recomandată și companiilor cu > 50 de angajaţi, care nu au angajat persoane cu dizabilități în procent de 4%. 

Phoenix Speranța asigură deplina legalitate a acțiunilor sale și promovarea colaboratorilor fideli:

  • Peste 90% din profitul obținut anual este reinvestit în servicii sociale.
  • 221 de companii cu care asociația are deja o colaborare.
  • 15 ani experiență în colaborarea cu companiile cu peste 50 de angajați.
  • aprox. 50 de persoane cu dizabilități sunt asistate zilnic și peste 250 de persoane vulnerabile beneficiază la nevoie de către specialiștii asociației.
  • peste 30 de persoane cu dizabilități sunt angajate pe piața liberă a muncii prin serviciul de medierea muncii oferit de asociație.

Dizabilitatea este, în opinia asociației, o abilitate diferită sau redusă, care poate și trebuie pusă în valoare.

Ce spun partenerii despre organizație?

Interesul nostru pentru o colaborare cu o unitate protejată a fost unul pur economic, în cadrul legal creat de l.448/2006. Curând însă, am descoperit un partener de afacere corect în toate privințele precum și sensul adevărat al expresiei „responsabilitate socială”. Oferă posibilități de muncă, șanse de afirmare, colaborare onestă unei asociații precum Phoenix Speranța și vei face business având și o mare satisfacție morală!

Adrian Oprisor

Sales Team Leader, AUSTRAL TRADE

Este notoriu faptul că o firma mare cu exigențe pe masură, își alege numai parteneri de încredere! Este o parte importantă a succesului. Asta deja spune mult despre unitatea protejată ”Primul pas“ din cadrul asociației Phoenix-Speranta cu care am ales să lucrăm pe terenul socio-economic creat de Legea 448 din 2006.
În orice caz, daca tot ar mai trebui să adăugam ceva, vom spune despre partenerii noștri, că ne satisfac nu numai pentru că responsabilitatea socială este un titlu de mândrie pentru noi, ci și pentru că sunt deosebit de dedicați serviciilor sociale pe care le furnizează, dând toată atenția și cerintelor specifice unui business: încredere, promptitudine, exactitate și legalitate!

Dan Theodor Jiga

Responsabil achizitii, Kromberg&Schubert Medias