Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23

Asociația Ivan Patzaichin- Mila 23 creează pachete de ecoturism pentru companiile care vor să ofere publicului lor o experiență activă, în mijlocul naturii. Activitățile sunt autentice și implică localnicii: trasee/concursuri de canotcă, traseu culinar, birdwatching, pescaturism.

Asociația Ivan Patzaichin–Mila 23 încurajează localnicii să dezvolte mici afaceri bazate pe cultură, tradiție și natură. A fost dezvoltată o suită de proiecte-pilot, modele de afaceri locale în turism, ce pot fi replicate cu succes în Deltă.

Implicarea comunității în proiecte de ecoturism constituie o sursă nouă de venit pentru localnici, oportunități de meserii noi, iar „exploatarea” capitalului cultural și natural se face sustenabil și neinvaziv. Pachetele de teambuilding pentru companii includ aproape în exclusivitate activități outdoor, cu accent pe ideea de echipă și aventură.

Participanților li se propun activități interactive, bazate pe preocupările curente ale localnicilor: vâslit, demonstrații de pescuit tradițional, demonstrații culinare, ș.a.
Elementele de infrastructură oferite sunt bazate pe cele tradiționale, reinventate însă pentru o experiență modernă (lotci și canotci din lemn, cuptoare și veselă tradițională).